cauta harta site | cariere | contact
acasa
companie
produse
distributie
portofoliu
centru presa
decorare virtuala

despre noi | istoria companiei | despre vopsele

BUN VENIT in UNIVERSUL VOPSELELOR NATIONAL PAINTS!

 

 

TRAMVAIUL

TRAMVAIUL IASI, ORASUL MEU este cel de-al doisprezecelea mijloc de transport public personalizat tematic în cadrul proiectului „Iași - orașul tramvaielor pictate” demarat in anul 2013. După cum bine ştiţi deja, din cadrul acestui proiect cultural fac parte şi celelalte tramvaie pictate cu vopselele National Paints România - Fabrica de Vopsele şi anume: Tramvaiul lui Moş Crăciun, Tramvaiul lui Iepurilă, Tramvaiul Unirii, Tramvaiul Literaturii, Tramvaiul Presei, Tramvaiul Educaţiei, Tramvaiul Iei, Tramvaiul Centenarului, Tramvaiul Tramvaielor şi Tramvaiul Coworking.

Compoziția grafică sugerează silueta unui jurnal de buzunar pe care sunt scrise variate citate sugestive despre Iași, care aparțin personalităților venite în vizită la Iași de-a lungul timpului. Citatele surprind cele mai importante trăsături ale orașului, de la topografia colinară și estetica urbană, la viața culturală și spirituală a acestuia. Din punct de vedere cromatic, sunt utilizate trei culori dominante: alb - culoarea hârtiei, negru și turcoaz - culori utilizate pentru pasajele scrise manual. Culoarea turcoaz se regăsește și pe capetele tramvaiului, culoarea de fond ce susține silueta jurnalului de buzunar, o culoare dinamică, ce face trimitere la caracterul contemporan al Iașului, un oraș aflat în continuă dezvoltare.

Compoziția include așadar elemente din Iașul de ieri și de azi, fundamentând în conștiința colectivă, ieșeni sau turiști, care sunt valorile orașului, iar denumirea „Iași, orașul meu”, urmărește să creeze publicului ieșean și vizitatorilor pentru care Iașul a devenit orașul lor de suflet, sentimentul de apartenență. Tramvaiul este personalizat de un grup de zece tineri, studenți și absolvenți ai Specializării Design, dar și a Facultății de arhitectură, coordonați de dr. designer Teodor-Stanciu Silviu. Salonul tramvaiului este deopotrivă personalizat, pe de o parte prin galeria „Doza de cultură” realizată de Atelier Spre și prin personalizarea spătarelor scaunelor de către studenții și cadrele didactice ale Specializării Arte Textile D.T. Iasi din cadrul Facultății de Arte Vizuale și Design Iași.

Mulțumim pentru sprijin Primăria Municipiului Iași precum și partenerilor Dopo Poco și Adicenter Iasi.


inapoi >

home | companie | produse | distributie | portofoliu | centru presa | decorare virtuala
Copyright (c) 2011. NATIONAL PAINTS. Toate drepturile rezervate

noutati>Tramvaiul Iași, orașul meu

Tramvaiul Coworking

Tramvaiul TramvaielorTramvaiul CentenaruluiPRODUSE NOI: TENCUIALĂ DECORATIVĂ SILICONICĂ şi TENCUIALĂ DECORATIVĂ SILICON CERATĂEvenimente

Media

Articole

Advertising