cauta harta site | cariere | contact
acasa
companie
produse
distributie
portofoliu
centru presa
decorare virtuala

despre noi | istoria companiei | despre vopsele

BUN VENIT in UNIVERSUL VOPSELELOR NATIONAL PAINTS!

 

 

Iaşul în culori 3D

Iaşul în culori 3D - Prima pictură 3D pe asflat din Iaşi
Pentru că ne dorim să dăm culoare Iaşului, pentru că vrem să realizam ceva inedit, pentru că vrem sa fim promotori în 3D Street Art, pentru că iubim « «arta », pentru că vrem să « ne jucam » cu vopsele colorate, am demarat minunatul proiect «Iaşul în culori 3D».

Vopselele National Paints vor prinde viaţă şi dimensiuni 3D, prin dibăcia şi rafinamentul tinerilor artişti: Ioana Adelina Boroș, Cristina Corobcă, Eliza-Camelia Cosovan, Cătălina Covaliu, Cătălina Dumitraș, Irina Mîrza, Doina Gabriela Potorac, Alexandra Scripcariu, Angelica Sîrbu, Claudiu Georgian Stan, studenţi ai Facultății de Arte Vizuale și Design, coordonați de Silviu Teodor-Stanciu, doctorand al Universității „George Enescu” din Iași.

Acest proiect a fost iniţiat pe 6 Aprilie, în cadrul evenimentului Edu Funny Fest, programul «Şcoala Altfel », organizat de APSIDES şi va fi prezentat oficial publicului larg în cadrul evenimentului „Șotron”, organizat de Muzeul Literaturii Române Iași, eveniment dedicat zilei internaționale a copilului, ediția 2015.

„Șotron 3D” este prima pictură tridimensională pe asfalt din Iași, ce a primit o simbolistică educaţională, datorită lui Silviu Teodor Stanciu:

"Şotronul este simbolul simplității și inocenței unei perioade din viața fiecărui copil, fiecare etapă trecută până la marele final reprezentând un câștig pentru acesta și o mică victorie. Între acest joc și evoluția copilului poate fi făcută o paralelă, deoarece atât în copilărie, precum și în cadrul acestui joc se poate identifica motivul inițierii. Astfel, fiecare activitate din căsuțele șotronului este corelată cu activitățile specifice unei vârste, fiecare imagine fiind o ilustrare a unui mijloc de învățare în concordanță cu acel moment din viață.

Căsuțele sunt numerotate de la 1 la 10, acestea fiind și vârstele pe care le parcurge copilul în procesul lui de creștere și învățare. Căsuța cu numărul 1 este reprezentată printr-o jucărie, element ce ilustrează în mod evident cea mai inocentă vârstă și primele interacțiuni pe care cel mic le are cu mediul din jurul său, prin joacă acesta învățând și reușind să deprindă anumite însușiri de coordonare. Mai departe, căsuțele 2 și 3 sunt reprezentate prin imaginea unei buburuze și a unei grădini cu flori, deoarece acum copilul interacționează cu elemente de floră și faună, devenind din ce în ce mai curios și învățând să relaționeze cu mediul înconjurător. Căsuța numărul 4 deja trece într-un alt registru, o minge, de data aceasta reprezentând atât joaca în alt mediu, cât și socializarea cu alți copii, un start în relaționarea cu ceilalți. În continuare, căsuțele 5 și 6 sunt reprezentate printr-o notă muzicală și o paletă de pictor, acum fiind momentul în care cel mic descoperă lumea sunetelor, cât și lumea culorilor. Căsuța numărul 7 reprezintă momentul în care cel mic se află la vârsta la care merge la școală, acum făcând cunoștință cu mai multe noțiuni din diverse domenii, tocmai acesta fiind motivul pentru care un teanc de cărți este cea mai bună ilustrare. Căsuța numărul 8 este reprezentată printr-un laptop, lucru ce sugerează contactul copilului cu tehnologia şi felul în care aceasta îl ajută în viitorul său proces educaţional. O altfel de căsuţă este cea cu numărul 9, deoarece este ilustrată printr-un jurnal, acesta fiind momentul în care copilul începe să aibă anumite sentimente ce se vor dovedi importante de-a lungul relaţionării sale cu cei din jur. În final, căsuța numărul 10 este reprezentată printr-o carte deschisă, simbol al cunoștințelor și al unei lumi deschise către descoperire. Această ultimă căsuță, deși ar părea că marchează un sfârșit, de fapt sugerează o nouă etapă în viața celui mic.

Aşadar, vă invităm cu drag la joc şi joacă, în curtea Muzeului Literaturii Române, să redescoperiţi ŞOTRONUL şi bucuria copilăriei. În plus, vopselele clorcauciuc National Paints vor fi rezista cât e copilăria de lungă, deci şi ŞOTRONUL va fi plin de culoare tot atâta timp.


Mai multe detalii: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.633134856818792.1073741846.223249434474005&type=1


Sotron 3D SOTRON 3D SOTRON 3D Sotron 3D Sotron 3D Sotron 3D

inapoi >

home | companie | produse | distributie | portofoliu | centru presa | decorare virtuala
Copyright (c) 2011. NATIONAL PAINTS. Toate drepturile rezervate

noutati>Tramvaiul Iași, orașul meu

Tramvaiul Coworking

Tramvaiul TramvaielorTramvaiul CentenaruluiPRODUSE NOI: TENCUIALĂ DECORATIVĂ SILICONICĂ şi TENCUIALĂ DECORATIVĂ SILICON CERATĂEvenimente

Media

Articole

Advertising